Cand vin vorba de florile care infrumuseteaza balcoanele caselor dar si a apartamentelor, putem vedea cu usurinta atunci cand aruncam o privire rapida la balcoanele oamenilor pe timp de primavara si vara foarte multe muscate de diferite soiuri si culori care infrumuseteaza casa si ii aduc acesteia un plus de culoare si viata.

Muscatele sunt florile de care te poti bucura o perioada indelungata de timp si care ingrijite corespunzator si fara prea mult efort vor inflorii in fiecare an.

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa ai cele mai frumoase muscate in propriul tau balcon.

In primul rand, trebuie sa stim ca muscatele iubesc caldura si lumina astfel ca ar trebui sa le asezi in balcon la lumina atunci cand ai un balcon deschis iar daca nu sa le pastrezi in orice incapere din casa insa sa ai grija ca aceastea sa fie pozitionate la lumina sau chiar pe pervazele de la geamuri daca ai aceasta posibilitate. Cu toate acestea, muscatele se pot arde atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate, astfel ca, daca ai posibilitatea si ai si timpul necesar, pe timpul zilei cand soarele este foarte arzator poti muta muscatele in zone putin mai umbrite.

Mai mult de atat, muscatele au nevoie de suficienta apa, astfel ca in perioadele de vara, acestea necesita udare saptamanala, chiar si de doua ori pe saptamana, insa acestea trebuie udate dimineata sau seara, atunci cand nu este cea mai ridicata temperatura a zilei. Muscatele tale se vor bucura cu siguranta daca periodic le oferi un dus rapid cu o presiune medie.

Totodata, muscatele au nevoie de spatiu pentru a se dezvolta armonios, astfel ca un ghiveci mai mare sau cateva jardiniere te vor ajuta sa te bucuri de cele mai frumoase muscate.

Desi muscatele nu au nevoie de o atentie sporita, ar trebui sa te asiguri ca acestea sunt curatate de frunzele moarte, nu sufera de boli sau alti daunatori care ar putea-o afecta in timp.