Potasiul face parte din categoria mineralelor absolut necesare pentru corpul uman. Prezenta scazuta a potasiului in sange poate deregla intregul organism, fiind deosebit de important ca acesta sa se centralizeze in randul analizelor uzuale, de care fiecare dintre noi trebuie sa tinem cont pe tot parcursul vietii.

De asemenea potasiul joaca un rol primordial pentru mentinerea sanatatii inimii, astfel ca, un nivel suficient de potasiu poate fi asigurat printr-o dieta echilibrata bazata pe fructe si legume.Iata cateva dintre alimentele bogate in potasiu:

1. Maslinele verzi

Maslinele verzi reprezinta unul din alimentele cu cel mai mare continut de potasiu. Acestea pot fi folosite cu usurinta in salate sau chiar mai mult, ai posibilitatea de a opta pentru o pasta de masline, pe care o poti prepara cu usurinta chiar la tine acasa.

2. Cartofii

Poti alege orice mod de gatire, in functie de propria preferinta. Ba mai mult, ai posibilitatea de a gati cu usurinta cartoful dulce, numai bun sa-ti incante papilele gustative indiferent de ocazie.

3. Nucile

Acasa sau la birou, nucile pot fi incluse cu usurinta in dieta ta zilnica, acestea asigurandu-ti, alaturi de alte alimente, sursa de potasiu de care ai nevoie pe tot parcursul zilei.

4. Bananele

Rasfata-te cu ceva dulce in fiecare zi. Poti consuma bananele in forma lor naturala sau poti opta pentru milkshake-uri  absolut delicioase.

5. Avocado

Putin folosit in randul romanilor, avocado reprezinta un aliment cu un  aport crescut de potasiu. Usor de folosit, acesta poate fi consumat proaspat sau poti prepara  o pasta cremoasa, numai buna atunci cand vrei sa obtii un mic dejun perfect care sa iti asigure energia de care tu ai nevoie pe tot parcursul zilei.

6. Spanacul

Crud sau gatit, spanacul este alimentul perfect pentru orice masa. Incearca ceva nou, pregateste o supa crema si surprinde-i pe cei din jur cu gustul proaspat al acestui aliment minune.