Banana Bread este unul dintre cele mai indragite deserturi in ultimul timp datorita aromei usor dulceaga oferita de bananele bine coapte.

Mai mult de atat, banana bread este un desert proteic datorita continutului de banane pe baza carora se prepara checul , fiind si super usor de gatit doarece nu ai nevoie de prea multe ingredinte si nici de prea mult timp la dispozitie.

Banana Bread este desertul perfect pe care il poti pregati imediat dupa cina, in zilele de weekend sau chiar si atunci cand afli pe ultima suta de metri ca vei avea musafiri si iti doresti sa ii intampini cu ceva delicios.

Varianta fara oua si lapte de vaca este ideala pentru aceasta perioada a postului dar si pentru cei vegetarieni.

Pentru pregatirea acestei retete vei avea nevoie de: 4 banane foarte bine coapte, 200 de grame de faina, o cana mai mare de lapte de cocos sau migdale, 2 linguri de fulgi de cocos, 1-2 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilinat si un pliculet de praf de copt.

Pentru inceput vom blendui bananenele sau le vom pisa foarte bine cu o furculita. Dupa obtinerea pastei dorite vom turna laptele amestecand toata compozitia cu telul. Adaugam apoi cocosul, zaharul, faina si amestecam in continuare cand cand compozitia devine omogena.

Intr-o tava de cozonac/chec vom pune hartie de copt iar apoi adaugam compozitia astfel obtinuta. Introducem apoi tava in cuptoul preincalzit si lasam prajitura sa se coaca timp de 40-50 de minute la foc mic pana cand aceasta e coapta foarte bine. Pentru a verifica daca este coapta putem introduce o scobitoare pentru a observa daca ramane aluat pe aceasta.

Cand desertul este gata il scoatem din cuptor si il lasam la racit pentru cateva ore. Banana Bread este ideala atat ca desert dar si la micul dejun fiind hranitoare si super gustoasa.