Pofta de ceva dulce? Prajituri, napolitane, ciocolata sau alte gustari nesanatoase, cu siguranta nu reprezinta o ideea prea buna atunci cand ne dorim sa ne mentin in forma, mai ales ca anotimpul costumelor de baie se apropie cu pasi repezi.
Mai mult de atat, zaharul si faina nu sunt o solutie atunci cand dorim sa ii indulcim pe cei mai mici din familie. Solutia ideala nu este sa renuntam la micile placeri ale vietii ci sa incercam sa le inlocuim cu preparate sanatoase si gustoase bogate in nutrienti esentiali, care sa ne ofere cantitatea necesara de energie de care organismul nostru are nevoie.
Printre cele mai populare gustari din aceasta perioada este si bananna bread. Ei bine, aceasta painica faimoasa pe baza de banane se poate prepara si intr-un mod sanatos si gustos fara sa ne incarcam organismul cu zaharuri si faina alba. Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de:
- 300 de grame de fulgi de ovaz
- 150 de grame de tarate de grau macinate
- 3 pumni de nuca
- o lingura de miere
- 2 oua
- o lingurita esenta de rom
- 3 banane foarte coapte
- 5 linguri de apa
- jumatate de lingurita de praf de copt
- un praf de sare
- optional se pot adauga stafide sau merisoare.
Fulgii de ovaz se macina foarte bine pana cand consistenta acestora va fi aemenea fainii. De asemenea, se macina si cei 3 pumni de nuca. Int-un bol se amesteca compozitia obtinuta din fulgii de ovaz, taratele de grau, nuca, praful de copt, esenta de rom, mierea, ouale si cele 3 banane coapte care se blenduiesc cu cele 5 linguri de apa. Se amesteca totul foarte bine si apoi se adauga preparatul intr-o tava pentru cozonac (se poate folosi foaia de copt pentru ca preparatul sa nu se prinda de tava). Pentru un aspect mai placut se pot pune deasupra compozitiei cateva feliute de banana.
GOSPODINE, SPOR LA GATIT!