Bruschetele fac parte din preparatele care se ragasesc acum la aproape toate restaurantele din Romania, pregatite sub diverse forme pentru toti iubitorii de preparate italienesti.
Bruschetele reprezinta masa perfecta atat ca si mic dejun, pranz, cina sau chiar gustare, fiind ideale a fi pregatite atunci cand nu ai prea mult timp la dispozitie pentru a pregati cina sau chiar atunci cand astepti musafiri si vrei sa pregatesti ceva rapid si super delicios.
Mai mult de atat, bruschetele sunt perfecte pentru aceste zile de post in care nu mai avem idei pentru mesele de seara sau de pranz. Desi cunoastem cu totii varianta de bruschete cu usturoi si busuioc sau oregano, ei bine exista numeroase retete simple pe care le puteti incerca.
Bruschete cu pasta de avocado sunt o alternativa perfecta atunci cand vrei sa mananci sanatos dar si satios. Pentru a pregati aceasta reteta vom avea nevoie de: o bagheta, un avocado, o ceapa rosie mai mare, zeama de la jumatatea unei lamai, o lingura de ulei de masline, sare, piper, fulgi de chilli pentru iubitorii unui gust usor picant si cateva rosii cherry.
Pentru inceput vom taia bagheta feliute, urmand sa asezam feliutele intr-o tava pentru a le introduce la cuptor pana cand acestea se prajesc bine (le vom intoarce pe ambele parti).
Pana feliutele se prajesc vom prepara pasta de avocado. Punem fructul de avocado curatat intr-un blender si adaugam sare, piper, fulgii de chilli, uleiul de masline si zeama de lamaie. Blenduim foarte bine pana cand obtinem o pasta cremoasa.
Taiem apoi ceapa marunt si o amestecam cu pasta de avocado obtinuta. Cand feliutele de paine sunt prajite, adaugam pasta de avocado. Pe deasupra vom taiem rosii cherry iar apoi mai adaugam putina sare.
Optional se mai pot adauga fulgi de chilli si la sfarsit pentru un gust picant mai puternic.