Bruschetele, reprezinta una dintre variantele rapide de preparate care se potrivesc atat la micul dejun cat si atunci cand dorim sa pregatim o cina gustoasa si satioasa.

Mai mult de atat, datorita timpului scurt de pregatire, bruschetele pot fi si solutia perfecta atunci cand dorim sa pregatim aperitive diverse pentru evenimente sau pentru intrunirile cu cei dragi.

Printre cele mai usoare si delicioase retete de bruschete sunt:

Bruschete cu pesto

Pentru pregatirea acestora avem nevoie de o bagheta prospata (eu prefer painea cu cat mai mult seminte) sau chiar painea preparata acasa, pesto, prosciutto crudo, branza de capra si cateva rosii cherry.

Bagheta se taie feliute, se aseaza in tava de la cuptor peste care se pune foaie de copt. Feliutele de paine se ung cu un strat de green pesto. Prosciutto se taie bucatele iar branzica de capra se sfarama cu furculita. Cele doua ingrediente se adauga peste feliile de paine si se introduc la cuptorul preincalzit timp de 10 minute  (se pregatesc la foc mic). Cand bruschetele se scot din cuptor, se adauga deasupra cateva rosii cherry taiate cubulete.

 

Bruschete cu rosii, mozzarela si ciuperci

Pentru aceasta reteta avem nevoie de o bagheta, 10 rosii cherry, o caserola mica  de ciuperci, cateva bucatele de mozzarella, 2 catei de usturoi si oregano.

Bagheta se taie feliute si se introduce in cuptorul preincalzit. Intre timp ciupercile se curata, se taie bucatele cat mai marunte si se calesc in putin ulei de masline. Cand painea este rumenita se ung feliile cu usturoiul curatat, se adauga ciupercile calite, rosiile taiate marunt, mozzarela data pe razatoare si oregano macinat. Preparatul se mai baga la cuptor timp de catea minute.

Aceste preparate italine se pot servi la ceas de seara alaturi de persoanele dragi. Mai mult de atat, acestea pot fi savurate perfect cu un pahar de vin alb rece.