Cartofii dulci fac parte din categoria alimentelor consumate din ce in ce mai des de romani in ultimii ani datorita gustului usor dulceag si placut al acestora.

Pe langa aroma deosebita, cartoful dulce contine numeroase proprietati benefice pentru intregul organism, pentru sportivii din lumea intreaga cartoful dulce fiind un aliment care face parte din meniul zilnic.

Ceea ce poate foarte multi dintre voi nu stiau, cartoful dulce are un continut ridicat de potasiu, fiind ideal a fi consumat de catre cei care a o astfel de deficienta in corp.

Cum consumam cartoful dulce?

Ei bine, de preferat este a se evita consumul acestora prin prajirea in ulei, la fel ca si in cazul cartofilor albi sau rosii, in special de catre cei care incearca sa mentina un echilibru in dieta zilnica sau pentru cei care se lupta cu kilogramele in plus.

Cartofii dulci pot fi pregatiti la cuptor, aceasta repezentand una dintre cele mai usoare metode de preparare. Astfel ca, vom curata doi catofi dulci, urmand apoi sa ii taiem in forma dorita. Adaugam peste acestia cateva condimente precum sare (de preferat o sare mai mare), piper, fulgi de chilli, oregano si busuioc iar apoi ii asezam intr-o tava peste care punem foaie de copt. Ii introducem in cuptorul preincalzit si ii lasam inauntru pana cand acestia devin crocanti.

De asemenea, un piure de cartofi dulci este ideal pentru o garnitura simpla si super sanatoasa. Pentru acest preparat avem nevoie de doi cartofi dulci mai mari. Acestia se curata, se taie bucatele iar apoi se pun la fiert. Cand sunt gata, se mixeaza cu o lingurita de unt, se adauga sare, piper si oregano. Pentru o aroma usor picanta, se pot adauga fulgi de chilli sau jumatate de lingurita de sos picant.

Incearca si tu cartofii dulci si bucura-te de aroma dulceaga a acestora prin cateva retete delicioase si usor de preparat.