Atunci cand vrem sa pregatim ceva dulce si gustos pentru zilele calduroase sau cand urmeaza sa gatim ceva bun pentru familia sau prietenii nostri, o reteta simpla de cheesecake poate fi o salvare atunci cand nu avem prea mult timp la dispozitie dar totusi vrem sa preparam ceva de casa.
Cheesecake-ul este o reteta perfecta pentru iubitorii gustarilor dulci cu branza de vaci, fiind in acelasi timp si foarte fresh deoarece acesta se consuma doar de la frigider si nu necesita coacere.
Desi suntem obisnuiti cu o reteta care cuprinde blatul din biscuiti, stratul de branza iar apoi cel de fructe cu gelatina, ei bine aceasta reteta are doar doua straturi deoarece am renuntat la partea gelatinoasa de deasupra, aceasta continand o cantitate consistenta de zahar.
Pentru acest preparat avem nevoie de: 150 de grame de unt, 500 de grame de biscuiti ( eu amestec biscuitii simpli cu cei digestivi deoarece au un gust mult mai aromat), 10 linguri de lapte, 2 plicuri de zahar vanilinat, 200 de grame de mascarpone, 400 de grame de branza dulce, 100 de grame de zahar pudra, 200 de mililitri de frisca lichida si 500 de grame de afine.
Pentru inceput vom maruntii foarte bine biscuitii (eu ii blenduiesc pana cand se sfarma), urmand sa ii amestecam cu untul topit si laptele, amestecand compozitia foarte bine. Aceasta se aseaza intr-o tava detasabila si se apasa foarte bine iar apoi se introduce la frigider pana cand crema e gata.
Zaharul pudra, cel vanilinat, crema de branza si crema de mascarpone se mixeaza foarte bine. Separat vom bate frisca lichida pana cand aceasta devine densa si nu mai curge absolut deloc atunci cand intoarcem bolul invers (putem adauga un plic de intaritor pentru frisca). Amestecam apoi frisca cu restul compozitiei pana cand crema se omogenizeaza foarte bine. Cand consideram ca e gata, adaugam afinele si amestecam usor cu o lingura de jos in sus iar apoi adaugam crema peste blatul din biscuiti. Introducem prajitura la frigider pana a doua zi iar apoi o savuram in tihna alturi de cei dragi.