Chiftelute din seminte, asa cum le-as numi eu, desi nu au nicio legatura cu delicioasele chiftelute traditionale la care ne fuge tuturor gandul, este reteta perfecta pentru un mic dejun sanatos sau pentru o gustare rapida care poate fi servita indiferent daca te afli acasa sau la serviciu.
Mai mult de atat, acestea pot inlocui cu usurinta painea, fiind satioase datorita continutului diversificat de seminte. Usor de preparat, chiftelutele din seminte pot reprezenta aliatul pefect in lupta cu kilogramele in plus, oferindu-ti energia de care ai nevoie pe tot parcursul zilei.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ingredientele necesare pentru prepararea unei porti:
– fulgi de ovaz (250 grame)
– seminte de in macinate (2 linguri)
– seminte de chia (2 linguri)
– tarate Psyllium (1 ligura)
– sare (un varf de lingurita)
– ulei de cocos (1 lingurita de ulei in stare solida, care urmeaza apoi sa fie topit la foc mic)
– 2 oua
– 1 ardei/ gogosar proaspat sau murat
– branza sarata (cantitatea poate varia in functie de gust)
Mod de preparare:
Se bat cele doua oua, se adauga un varf de lingurita de sare, se pun apoi fulgii de ovaz, semintele de in, chia si taratele. Optional se pot adauga si seminte de floarea-soarelui si susan. Se taie ardeiul si branza cubulete si se amesteca apoi cu restul compozitiei. Uleiul de cocos se incalzeste la foc mic, pana acesta devine lichid, apoi se toarna peste restul ingredientelor.
Intreaga compozitie se va pune intr-o tava, pe foaie de copt, in forma dorita. Se pot modela in forma unor chiftelute/biscuiti sau intreaga compozitie se poate aseza sub forma unui blat, urmand apoi ca acesta sa fie taiat in forma de batoane dreptunghiulare dupa ce se raceste.
Se introduce tava la cuptor pentru 15-25 de minute, in functie de puterea acestuia, apoi se lasa la racit timp de 30 de minute. Se pot servi in combinatie cu un pahar de iaurt proaspat.
Pofta buna!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});