Marea majoritate a oamenilor iubesc friptura sau carnea preparate la tigaie atunci cand aceasta este bine facuta, suculenta si foarte aromata.

Carnea gatita perfect este un deliciu atunci cand aceasta este combinata cu o garnitura buna si cand este aromatizata cu condimente potrivite felului de carne ales.

Cotletul de porc este preferat de foarte multi dintre noi tocmai datorita faptului ca acesta nu contine grasimi la fel ca si un piept de porc sau ceafa care desi este mai suculenta, este mult mai grasa si deloc preferata in special de cei care isi doresc sa renunte la grasimi si sa aiba o dieta cat mai sanatoasa.

Iata o reteta super simpla si delicioasa de cotlet de porc afumat, pe care il poti prepara rapid atat pentru o cina rapida cat si pentru un pranz delicios pregatit cu dragoste pentru familia ta intr-o zi de weekend.

Pentru aceasta reteta ai nevoie de o bucata de cotlet afumat, 3 cepe mari, 1 ardei kappia, o lingura de sos sweet chilli, 5 linguri de sos de soia,  3 linguri de vin rosu, o lingura de ulei de masline, rozmarin, sare si piper dupa gust.

Pentru inceput taiem ceapa si ardeiul feliute si le calin in putin ulei de masline. Intre timp taiem cotletul feliute mai groase. Cand ceapa este aurie adaugam sosul de soia si sosul sweet chilii amestecand foarte bine. Adaugam langa si carnea pe care o lasam sa se prajeasca putin pe ambele parti. Cand este prajita si carnea adaugam vinul si mai lasam totul la foc timp de 2 minute.

Cotletul de porc si sosul cu ceapa cu ardei se poate servi impreuna cu un piure. Pentru un piure perfect poti incerca sa il prepari cu unt, sare, piper si putin rozmarin uscat sau cimbru dupa gust.

Intregul preparat poate fi savurat langa un pahar de vin rosu sau rose.

Pofta buna!