Mancarea chinezeasca a inceput sa fie consumata si gatita din ce in ce mai mult de romanii de pretutindeni care s-au lasat fascinati de gustul dulce, acrisor si in acelasi timp picant al preparatelor pregatite in bucataria asiatica.

Mai mult de atat, numarul restaurantelor cu specific chinezesc s-a inmultit in Romania tocmai datorita faptului ca oamenii prefera ca in weekend-uri sa isi rasfete papilele gustative tocmai cu astfel de preparate.

Ei bine, daca te afli printre acele persoane carora le place sa gateasca si acasa, acum poti incerca o reteta foarte usoara pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente, mananci ceva gustos care se prepara foarte rapid si nu ai prea multe idei.

Reteta de noodles cu tofu

Pentru o portie din acest preparat vom avea nevoie de: 50 de grame de noodles de grau (puteti folosi si noodles din orez), 100 de grame de tofu, o lingurita de ulei de masline, 3 linguri de sos de soia, 2 linguri de sos sweet chilli, fulgi de chilli, sare si piper dupa gust.

Pentru inceput vom pune taitetii la fiert iar intre timp vom taia tofu cubulete si il vom bune la prajit in uleiul de masline. Cand acesta este  suficient de prajit vom adauga sosul de soia si cel de chilli dulce amestecand pentru inca 1 minut la foc mic.

Cand sunt fierti taitetii ii strecuram de apa, ii asezam intr-o farfurie iar apoi adaugam peste acestia sosul preparat cu bucatele de tofu prajit. Pe deasupra vom adauga fulgii de chilli si condimentele dupa gust.

Preparatul este ideal pentru o cina alaturi de cei dragi, pentru pranzul de la birou sau chiar si atunci cand ai invitati la masa si vrei sa ii surprinzi cu ceva nou si inedit.

Pentru a destinde atmosfera puteti opta pentru un pahar de vin alb pe care sa il savurati in tihna langa aceasta masa delicioasa.