Prajiturile reprezinta cu siguranta desertul preferat al multora dintre noi, fiind si masa mult asteptata atat de cei mici cat si de cei mai mari din familie.

Printre cele mai simple deserturi pregatite atat de marii pasionati ai bucatariei cat si de gospodinele noastre care inceraca mereu sa pregateasca bucate gustoase pentru intreaga familie se numara si checul.

Un chec pufos este ideal a fi savurat la desert sau chiar la micul dejun alaturi de un pahar de lapte sau iaurt, fiind ideal a fi luat chiar si la birou atunci cand ne grabim si nu avem prea mult timp la dispozitie pentru a servi masa.

Iata una dintre cele mai simple retete de chec simplu si rapid pe care il poti prepara din doar cateva ingrediente, fiind perfect a fi pregatit atunci cand astepti musafiri.

Pentru pregatirea unui chec intr-o tava special conceputa pentru acesta, vei avea nevoie de: 7 oua, 3 linguri de zahar, o lingurita de esenta de rom, 2 pliculete de zahar vanilinat, un varf de sare, 1 lingura de cacao, 1 plic de praf de copt si 5 linguri de faina cu varf.

Pentru inceput vom separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, zaharul vanilinat si esenta de rom iar peste albusuri adaugam un varf de sare si apoi le mixam sau le batem foarte bine. Adaugam apoi galbenusul peste albus si amestecam de jos in sus. Treptat punem faina si amestecam la fel, de jos in sus pana cand compozitia se omogenizeaza foarte bine.

Intre timp preincalzim cuptorul. Din compozitia obtinuta adaugam jumatate intr-un alt bol unde vom adauga cacao.

In tava de chec asezam hartie de copt iar apoi adaugam un strat din compozitia simpla, unul din cel cu cacao iar apoi din nou unul de compozitie simpla iar deasupra cel cu cacao.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 150 de grade. Cand checul este gata il lasam la racit iar apoi il taiem feliute.

In compozitie se pot adauga supliementar si fructe.