Bruschetele, reprezinta una dintre variantele rapide de preparate care se potrivesc atat la micul dejun cat si atunci cand dorim sa pregatim o cina gustoasa si satioasa.

Mai mult de atat, datorita timpului scurt de pregatire, bruschetele pot fi si solutia perfecta atunci cand dorim sa preparam un aperitiv delicios cu care sa ne intampinam oaspetii.

 

Astfel ca, tot ce am avut de facut a fost sa cumapar o bagheta proaspata si cateva legume aromate perfecte pentru aceasta masa foarte usoara.

Bruschete cu rosii si oregano

Pentru pregatirea acestora avem nevoie de 10 feliute de paine (folosim bagheta subtire), 2 rosii gustoase, 2 catei de usturoi, sare, ulei de masline si cateva frunze de oregano.

Pentru inceput vom baga feliute de paine la cuptor pentru prajire (se pot pregati si intr-o tigaie de teflon). Intre timp vom taia rosiile cubulete, vom pisa usturoiul si vom adauga frunzele de oregano proaspat dupa gust, urmand sa condimentam compozitia foarte bine. Dupa ce feliutele de paine sunt prajite vom adauga peste legumele taiate de noi, urmand sa asezam bruschete pe un platou.

 

Bruschete cu avocado si fulgi de chilli

Pentru inceput vom pregati din nou cateva feliute subtiri pentru a le praji usor pe ambele parti.

In timp ce se prajeste painea vom prepara pasta de avocado. Vom folosi un avocado, 2 linguri de iaurt grecesc, zeama de la jumatatea unei lamai, o lingura de ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Vom blendui pasta foarte bine iar apoi o vom adauga pe feliutele de paine, peste care vom pune mai apoi fulgi de chilli.

Pe langa aceste bruschete delicioase, platoul aperitiv poate sa ma contina rosii cherry, bilute de mozzarella, parmezan, struguri si nuci.

Pentru a completa perfect aceste gusturi diversificate este nevoie neaparat de un pahar de vin rece de la frigider, alb sau rose.