Ciorba de varza este una dintre mancarurile pregatite de foarte multi romani si in special de gospodinele carora le place sa gateasca cat mai traditional.

Mai mult de atat, ciorba de varza este una dintre mancarurile preferate de romanii de pretudineni pentru ca aceasta face parte din categoria preparatelor cu care acestia au copilarit si de care isi aduc cu drag mereu aminte.

Ciorba de varza este ideala pentru masa de la pranz dar si pentru cina, fiind perfecta chiar si atunci cand in familie unii sunt mai pretentiosi, pentru ca ciorbita nu are prea multe legume si este super acrisoara.

Pentru a prepara aceasta reteta vom avea nevoie de: o varza de marime potrivita, carne sau oase afumate (eu aleg mereu scarita afumata atunci cand pregatesc aceasta reteta pentru ca ea nu contine prea multa grasime si astfel ciorbita va fi mult mai usoara pentru stomacel), 2 morcovi, cimbru uscat si marar uscat dupa gust, 1 litru de suc de rosii, o cana de bors, o legatura de patrunjel, sare si piper dupa gust.

Pentru inceput spalam carnea si o portionam, curatam legumele iar apoi le spalam si pe acestea. Taiem morcovii rondele iar varza o taiem cat mai marunt. Adaugam apa peste legume si carne si adaugam apoi sare. Cand ciorba a fiert pe jumatate adaugam sucul de rosii, cimbru, mararul uscat si piperul. Cu 15 minute inainte sa stingem focul punem si borsul pentru ca ciorba sa fie acrisoara si o condimentam in continuare daca mai este nevoie. La sfarsit, cand ciorba este gata adaugam patrunjelul verde tocat marunt.

Daca iti doresti sa prepari o varianta mult mai light poti opta sa gatesti ciorba dupa aceasta reteta fara insa a adauga carne.

Ciorba de varza poate fi servita cu smantana, iaurt grecesc si ardei iute pentru un plus de savoare.

Pofta buna!