Vara este momentul in care cautam sa mancam preparate cat mai fresh si mai racoritoare atat pentru ca incercam sa consumam alimente cat mai usoare si mai fresh dar si datorita faptului ca nu mai suntem tentati sa mancam atat de mult tocmai datorita faptului ca reusim sa ne ocupam timpul cu tot felul de activitati.

Ei bine, acelasi lucru putem discuta si cand vine vorba de un desert super gustos care sa ne indulceasca imediat papilele gustative, sa nu necesite prea mult timp de pregatire si sa fie si cat mai sanatos mai ales atunci cand incercam sa avem in mare parte o dieta cat mai echilibrata.

Cheesecake-ul la pahar intr-o varianta reinterpretata este ideal atunci cand iti doresti sa te rasfeti putin sau sa iti suprinzi familia sau prietenii cu un preparat dulce.

Pentru a pregati o astfel de reteta vei avea nevoie de 10-15 biscuiti digestivi, 300 de grame de branza dulce,  2 linguri de miere de albine si fructe de padure proaspete sau chiar caspuni atunci cand pregatesti acest desert in perioada in care capsunile sunt super gustoase.

Biscuitii digestivi ii pisam foarte bine iar apoi ii asezam in paharele. Branza o vom amesteca foarte bine cu mierea de albine iar apoi o vom adauga peste biscuiti, urmand apoi sa adaugam fructele de padure sau capsunile.

In cazul in care acest preparat este preferat si in sezonul racoros in care nu dispunem de astfel de fructe proaspete, putem alege 2 mango copti foarte bine pe care sa ii blenduim pentru a obtine o pasta super delicioasa pe care o vom adauga peste crema de branza.

Desertul astfel obtinut se introduce la frigider timp de cateva ore iar apoi acesta se poate consuma.

O astfel de varianta poate fi consumata chiar si la prima masa a zilei atunci cand avem nevoie de un mic dejun dulce si gustos.