Dovleceii pane fac parte cu siguranta din lista preparatelor preferate a foarte multora dintre noi mai ales ca acestia se pregatesc super usor fiind gustosi atat calzi imediat ce au fost prajiti cat si reci de la frigider, numai buni de mancat intr-o zi de vara.
Daca vorbim despre alimentele pe care le combinam cu acest preparat, ei bine exista numeroase variante in functie de zona, cele mai cunoscute fiind combinatiile de dovlecei pane cu sos de usturoi, dovlecei pane cu mustar sau chiar dovlecei pane cu rosii proaspete si zemoase in sezonul de vara.
Ei bine, desi suntem tentati sa mancam pe saturate aceste alimente trebuie sa tinem cont de faptul ca dovlecelul este preparat in ulei, oul prajit atragand o cantitate suficienta astfel in cat preparatul sa fie considerat in zilele noastre mai putin sanatos dar si foarte bogat in calorii.
Cu toate acestea, poti incerca o reteta mult mai fresh, sanatoasa dar si foarte hranitoare.
Pentru reteta de dovlcei fara ulei vei avea nevoie de: 1 dovlecel de marime potrivita, 2 oua, 4 linguri de faina, 4 linguri de pesmet, sare si piper dupa gust.
Pentru inceput pregatim o tava in care vom aseza foaia de copt. Dovlecelul il spalam foarte bine, il taiem feliute iar apoi il condimentam cu sare sau piper. Ouale le batem foarte bine iar apoi adaugam si in acestea putine condiment. Fiecare feliuta o dam prin faina, prin ou iar apoi prin pesmet.
Asezam toate feliutele de dovlecel pe foaia de copt si introducem tava in cuptorul preincalzit unde le vom lasa timp de 35-40 de minute la foc mic, avand grija sa intoarcem feliutele pe ambele parti.
Dovlecelul astfel obtinut poate fi savurat atat la pranz cat si la cina mai ales ca acesta contine mult mai putine calorii, este putin crocant dar si super gustos.