Rubarba este o planta folosita de europeni in diferite preparate, aceasta fiind mai putin cunoscuta si incercata de catre romani.

Rubarba este recunoscuta datorita gustului puternic acrisor dar si numeroaselor beneficii pe care aceasta le are asupra sanatatii.

Aceasta se poate gasi pe rafturile supermarket-urilor in aceasta perioada, fiind solutia ideala pentru prepararea unor gustari acrisoare si sanatoase, precum compotul, chec, salate, tarta sau chiar dulceata.

Dulceata de rubarba, a inceput sa se numere printre deliciile culinare pe care gospodinele le pregatesc in acest sezon, aceasta avand o aroma dulce si in acelasi timp acrisoara.

Reteta de dulceata de rubarba

Tot ceea ce avem nevoie este voia buna si  cateva ingrediente simple: 3 kilograme de rubarba, 3 kg de zahar si 2 pliculete de zahar vanilinat.

Frunzele tijelor de rubarba se taie deoarece acestea sunt foarte toxice pentru organism apoi se spala foarte bine si se taie cubulete de circa 2 cm.

Intre timp, apa si zaharul se pun la fiert timp de 20-30 de minute pana cand se formeaza un sirop peste care adaugam zaharul vanilinat. Punem tijele de rubarba taiate cubulete insa avem grija sa amestecam foarte usor preparatul (chiar deloc) pentru ca bucatile sa ramana aproape intregi. Lasam dulceata sa fiarba la foc mic iar dupa aproximativ 20 de minute o putem pune in borcane. Se acopera borcanele astfel incat aceastea sa ramana la caldura doua zile iar apoi se poate servi in tihna.

Dulceata de rubarba poate fi folosita cu usurinta pentru a prepara un mic dejun gustos si dulce, atat pe placul celor mici, cat si pe a celor mai mari.

Cateva lingurite de dulceata impreuna cu o budinca hranitoare de chia, un iaurt grecesc cremos sau chiar un gris cu lapte faza zahar pot fi cateva din ideile de mic dejun pe care le poti prepara simplu si rapid.

Pofta buna!