Romanii sunt obsinuiti ca langa friptura preferata sa aiba mereu si o garnitura pe cinste a carei gust sa se armonizeze perfect cu cel al carnii suculente, proaspat scoasa din cuptor.

Desi marea majoritate prefera cartofii, astfel de obiceiuri alimentare existand inca de acum mai multi ani, ei bine, exista numeroase garnituri mult mai sanatoase, satioase dar si gustoase.

Pe langa toate aceste aspecte, atunci cand ne dorim sa scapam de cateva kilograme in plus, combinatia de carne cu cartofi ar trebui exclusa, chiar si atunci cand acestia sunt preparati fara strop de ulei.

Iata cateva gustari rapide si super sanatoase pe care le-ai putea gati imediat langa o bucata frageda de carne la cuptor sau pe gratar:

Legumele verzi sunt ideale atunci cand iti doresti sa mananci sanatos si echilibrat. Acestea sunt bogate in antioxidanti dar au si numeroase vitamine, motiv pentru care ar trebui sa le introduci cat mai mult in alimentatia ta zilnica. Poti opta pentru pregatirea lor la abur, la cuptor sau chiar in tigaie.

Daca iti doresti o garnitura super satioasa dar si sanatoasa, poti alege sa pregatesti un piure de legume. Pune la fiert morcov, mazare, ardei, broccoli sau conopida iar apoi blenduieste toate aceste legume. Adauga condimente dupa gust si vei obtine un piure sanatos dar si delicios.

Desi orezul este bogat in carbohidrati, preparat foarte light acesta este ideal a fi inclus in alimentatia noastra saptamanala. Fierbe orezul iar apoi adauga langa acestea alte legume gatite la tigaie. Poti chiar sa alegi doar orezul simplu fiert, peste care sa adaugi putin sos se soia sau cateva condimente care sa ii ofere un gust mult mai bun.

O alta varianta de garnitura super usor de pregatit este fasolea verde. Poti sa o prepari in cuptor, fiarta sau chiar la tigaie iar apoi sa adaugi peste acestea putin mujdei de usturoi preparat in stil clasic.