Perioada sezonului racoros este ideala pentru a incerca sa ne schimbam putin stilul alimentar mai ales datorita faptului ca organismul nostru are nevoie de un plus de vitamine.

Si din ce obtinem acest plus? Fructele si legumele reprezinta o sursa importanta de vitamine, motiv pentru care acestea ar trebui consumate in fiecare zi.

Desi este recomandat sa le consumam crude sau in diverse smoothie-uri hranitoare, ei bine exista si cateva modalitati de a le gati, fiind super gustoase si satioase.

Ghiveciul de legume reprezinta alternativa perfecta pentru un pranz gustos pe care il poti prepara pentru intreaga familie, o cina delicioasa sau chiar masa pe care o vei lua la birou deoarece acesta poate fi incalzit cu usurinta in cuptorul cu microunde.

Pe langa acest aspect, ghiveciul poate fi pregatit si in zilele de post, fiind super satios si in acelasi timp sanatos.

Pentru a gati un astfel de preperat, vom avea nevoie de: 5 cartofiori de marime potrivita, 1 broccoli, 2 morcovi, 2 ardei kapia/ gras, 1 dovlecel, 2 cepe, o cana de bullion sau suc de rosii, sare, piper, 3 linguri de ulei de masline si o legatura de patrunjel proaspat.

Pentru inceput vom curate toate legumele, le spalam foarte bine iar apoi le taiem. Ceapa o tocam marunt, morcovii feliute mai grosute iar restul legumelor le putem taia cubulate.

Punem ceapa la calit timp de cateva minute pana cand aceasta devine aurie iar apoi adaugam morcovii si ardeii, calindu-le langa ceapa 3-4 minute. Adaugam apoi cartofii si punem o cantitatea suficienta de apa pentru ca aceastia sa poata fierbe.

Cand legumele sunt pe jumatate fierte, adaugam dovlecelul, broccoli buchetele si condiment dupa gust. Turnam si bulionul si lasam in continuare sa fiarba, amestecand din cand in cand pentru ca legumele sa nu se prinda de fundul oalei.

Cand preparatul este gata, adaugam si patrunjelul tocat marunt.