Ideea de brunch a aparut cu multi ani in urma in randul europenilor fiind o combinatie intre micul dejun si masa de pranz. Putem spune ca brunch-ul este mai mult o masa diversificata si mai consistenta decat micul dejun, perfecta pentru zilele de weekend.

Nu exista anumite alimente standard care se servesc la aceasta masa, motiv pentru care pot fi consumate de la lactate, legume proaspete sau preparate, pana la fripturi si diverse gustari dulci.

Ei bine, brunch-ul a inceput in ultimii ani sa se afle pe lista placerilor romanilor care in zilele libere isi doresc sa aiba parte de un somn profund si relaxant pana la orele tarzii ale diminetii, motiv pentru care servesc prima masa a zilei dupa ora 11.

Printre cele mai gustoase si simple idei pentru prepararea unei astfel de mese este brunch-ul pe baza de avocado.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de 2 avocado, cascaval, 4 oua, feliute de bacon, ciuperci, rosii, castraveti, paine toast, sare si piper dupa gust.

Pentru inceput fructulul de avocado se taie in doua, se scoate samburele, urmand a fi scobit putin, astfel incat in interiorul unei jumatati sa incapa un ou. Se adauga sare si piper dupa gust, apoi se introduc in cuptorul preincalzit. Cand oul devine aproape solid, se adauga peste acesta putin cascaval apoi se introduce din nou in cuptor pentru cateva minute.

Langa acest preparat, se prajesec cateva feliute de bacon intr-o tigaie (nu e nevoie sa adaugati ulei) si cateva ciuperci taiate cuburi.

Pentru un plus de vitamine avem nevoie de legume proaspete ( eu am ales rosii si castraveti). Prajiti apoi cateva feliute de paine toast si pregatiti un platou gustos care sa va incante papilele gustative.

Langa aceste alimente puteti savura o limonada cu menta, lamaie si miere sau chiar un fresh din citrice.

Pofta buna!