Mancarea chinezeasca a inceput sa se numere printre preferintele romanilor in special in ultimii ani datorita gustului usor aromat si iute folosit in cadrul bucatariei din restaurantele cu specific chinezesc din intreaga tara.

Mai mult de atat, mancarea chinezeasca a inceput sa faca parte din meniul culinary al majoritatii oamenilor, fiind o idee geaniala atat pentru o cina rapida dar si pentru un pranz copios in zilele de weekend.

Acum sunt foarte usor de gasit toate ingredientele de care ai nevoie pentru a pregati un astfel de preparat chiar la tine acasa. Printre cele mai consumate astfel de preparate sunt fara dar si poate taiteii chinezesti cu pui si legume, fiind un deliciu foarte asemanator pastelor pregatite de gospodinele noastre

Pentru acesta reteta avem nevoie de: un piept de pui de marime potrivita, o punga de noodles de orez sau grau in functie de preferinte, jumatate de cana de sos de soia, 5-7 linguri de sos sweet chilli, legume chinezesti la cutie (acestea se pot gasi in supermarketuri), fulgi de chilli, sare, piper si 3 linguri de ulei de masline.

Pentru inceput vom taia pieptul de pui cubulete foarte micute iar apoi il vom praji in cele trei linguri de ulei de masline. Intre timp punem taiteii la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarba la foc mic pentru cateva minute (indicatiile se gasesc pe punga in functie de sortimentul ales).

Cand puiul este aproape gata adaugam si conserva cu legume iar dupa ce se prajesc putin si acestea adaugam sosurile. Mai lasam pe foc tigaia cateva minute iar apoi adaugam taiteii fierti. Amestecam totul foarte bine si adaugam apoi condimentele dupa gust.

Taiteii se pot savura imediat dupa ce sunat gata dar si de la frigider deoarece acestia isi pastreaza acelasi gust nefiind nevoie neaparat de o incalzire inainte de a fi consumati.

Pofta buna!