Dovlecelul este una dintre legumele consumate de majoritatea romanilor indiferent de anotimp datorita numeroaselor beneficii pe care acesta le are asupra organismului.  

Gustul fresh si usor aromat de dovlecel este perfect atat in stare prospata in supe, ciorbe, la cuptor, in salate gustoase si sanatoase, perfecte pentru un mic dejun delicios sau chiar in cunoscuta varianta traditionala de dovlecel pane.

 

Reteta de dovlecei umpluti la cuptor

 

Atunci cand ne dorim un preparat cald si gustos, dovleceii umpluti cu legume si piept de pui sunt solutia perfecta pentru un pranz sau o cina in familie.

 

Astfel ca, ingredientele de care avem nevoie sunt: 3 dovlecei, jumatate de piept de pui, 2 cepe, 3 morcovi, 2 linguri de ulei de masline, 400 de mililitri de suc de rosii, mozzarella, o legatura de patrunjel, sare si piper dupa gust.

 

Pieptul de pui si ceapa se taie bucatele foarte mici si se caleste in ulei de masline. Intre timp cei 3 morcovi se razalesc si se adauga apoi peste restul compozitiei. Cand aceasta este aproape gata adaugam 100 de mililitri de suc de rosii, sare si piper dupa gust.

 

Dovleceii se spala foarte bine (nu ii vom curata de coaja pentru a nu se inmuia prea tare), se taie in doua si se scoate miezul acestora, urmand apoi sa adaugam compozitia inauntrul scobiturii ramase. Se aseaza apoi intr-un vas de yena, pe deasupra acestora se toarna sucul de rosii ramas si se introduc in cuptorul preincalzit timp de 15 minute. Cand dovlecelul este facut pe jumatate, il coperim cu mozzarella rasa si mai introducem vasul in cuptor pentru inca 20 de minute. Adaugam apoi legatura de patrunjel maruntita foarte bine pentru a-i oferi preparatului un gust mai bun dar si un plus de vitamine.

 

Preparatul se poate servi alaturi de un orez simplu si un pahar de vine.