In ultimul timp oamenii au inceput sa fie din ce in ce mai interesati de sanatatea organismului lor motiv pentru care au inceput sa caute tot felul de alimente, condiment si bauturi super sanatoase benefice pentru organism.
Ei bine, pe langa hrana pe care o consum zilnic, un aspect extrem de important de care trebuie sa tinem cont sunt si bauturile pe care le consum motiv pentru care ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a cumpara tot felul de sucuri sau ceaiuri la sticla care nu sunt deloc sanatoase.
Masala Chai este o bautura indiana consumata de aceasta populatie inca de acum multi ani in urma tocmai datorita beneficiilor uimitoare pe care combinatia de lapte cu condimente o are asupra intregului nostru organism.
Masala Chai poate fi consumat in orice moment al zilei si in orice sezon, fiind indicate in special in sezonul de iarna deoarece aceasta lupta contra racelii si gripei.
Pentru prepararea acestei bauturi vei avea nevoie de: 200 de mililitri de apa, 200 de mililitri de lapte, un varf de lingurita de nucsoara, un varf de lingurita de cardamom, 6-7 cuisoare, baton de scortisoara de Ceylon de circa 2 centimetri (aceasta varianta este mult mai sanatoasa), o bucatica de ghimbir cam de 3 centimetri razalit si 2 lingurite de miere. Daca ceaiul este consumat in timpul zilei se adauga si un plic de ceai negru. Daca este consumat seara vom opta pentru varianta fara ceai negru adaugat pentru ca acesta ne ofera energie si riscam sa nu putem dormi.
Pentru inceput se pune la fiert apa cu ghimbirul si restul condiementelor. Cand aceasta a fiert 2-3 minute se adauga si laptele si se mai lasa apoi pe foc pana cand incepe se fiarba. Se stinge apoi focul iar cand ceaiul este caldut se strecoara in cani iar apoi se adauga si mierea. Atentie, mierea nu se adauga in ceaiul fierbinte pentru ca aceasta poate deveni toxica.