Perioada postului este cel in care marea majoritate dintre noi incercam tot felul de retete noi in speranta ca gasim mancaruri cu adevarat gustoase chiar daca acestea sunt preparate din mai putine ingrediente.
Ei bine, exista numeroase astfel de preparate pe care le poti incerca si tu chiar la tine acasa. De exemplu, noodles este una dintre mancarurile preferate de catre romanii de pretutindeni care au inceput sa serveasca masa din ce in ce mai des la restaurantele chinezesti sau chiar au inceput sa caute ei prin marketuri tot felul de ingrediente cu ajutorul carora sa isi prepare o masa super gustoasa si sanatoasa.
Pentru aceasta reteta simpla de post vom avea nevoie de: 250 de grame de noodles de orez sau grau, 2 morcovi, 1 ardei kappia, muguri de pin, 1 dovlecel, cateva frunze de varza chinezeasca, 5 linguri de ulei de masline, 100 de mililitri de sos de soia, 150 de mililitri de sweet chilli si optional fulgi de chilli daca va doriti un gust mai picant, sare si piper dupa gust.
Pentru inceput taiem morcovul fasii cu ajutorul unui aparat de curatat legumele, ardeiul si varza feliute iar dovlecelul cubulete. Adaugam legumele intr-o tigaie wok si le calim cateva minute. Adaugam apoi si mugurii de pin.
Cand legumele sunt putin prajite punem separat la fiert taiteii chinezesti iar intre timp peste legume adaugam sosul de soia si sosul sweet chilli si mai lasam totul la foc mic timp de 2-3 minute. Cand sunt fierti taiteii ii scurgem foarte bine de apa iar apoi ii amestecam cu legumele si sosul. Amestecam totul foarte bine iar la final mai putem adauga fulgi de chilli macinati.
Suplimentar putem adauga si cateva seminte de susan pentru un plus de gust si sanatate.
Acest preparat este usor de gatit si potrivit pentru cina sau pranz fiind ideal chiar si pentru a fi servit peste cateva ore de la frigider deorece nu isi schimba gustul.