Cine nu a trecut vreodata printr-o pofta nebuna de o shaorma delicioasa insa nu prea sanatoasa, sa ridice mana sus. Fie datorita mirosului de pe bulevardul central ori din cauza unui prieten care a avut grija sa iti trimita o astfel de poza si sa te tina la curent cu ultimele sortimente de sosuri sau chiar imaginatia ta bogata care atunci cand e ora de culcare incepe sa isi faca de cap…insa stii ce?
Motivul chiar nu conteaza, pentru ca, de acum poti incerca o noua versiune a unui astfel de preparat fara nici cel mai mic regret deoarece aceasta contine doar ingrediente usoare dar si cu un continut scazut de calorii.
Usor de procurat, ingredintele folosite pentru prepararea a doua portii sunt:
– 2 lipii
– o cutiuta de ton maruntit in ulei vegetal sau in suc propriu; pentru cei care nu sunt intocmai iubitori de peste, acesta poate fi usor inlocuit cu un piept de pui la gratar
– cateva frunze de salata verde
– ardei proaspat/murat
– porumb
– branza/ mozzarela
– 300 grame de iaurt grecesc
– 2 castraveti
– o legatura de marar
– o capatana de usturoi
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Mai intai se prepara sosul din iaurt grecesc, cei doi castraveti dati pe razatoare, mararul taiat micut si usturoiul pisat, rezultand astfel un sos Tzatziki care se da la frigider pana e gata restul preparatului.
Se incalzeste o tigaie la foc mic, de preferat de teflon, apoi se pune lipia pe o parte si pe cealalta cat aceasta sa capete o textura usor crocanta. Cand aceasta este gata se adauga tonul, frunzele de salata taiate fasii, branza si sosul grecesc si se adauga putine condimente dupa gust. Suplimentar, pentru o diversitate de arome, aceasta se serveste cu putin sos de soia.
Pofta buna!