Desi ne-am obisnuit sa trisam prima masa a zilei, cu foietajele de la coltul blocului, fiind mereu contra timp, ei bine, ar trebui sa stim ca acestea reprezinta un factor nociv asupra sanatatii noastre.

Micul dejun reprezinta cea mai importanta masa a zilei, avand un rol important asupra intregului organism. Acesta trebuie sa fie bogat in vitamine si minerale, pentru ati oferi energia de care ai nevoie pe parcursul zilei. Mai mult de atat, micul dejun trebuie servit cu regularitate, fara nicio exceptie.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Iata cateva idei de preparate gustoase si sanatoase, care pot fi servite dis-de-dimineata:

Oul

Oul reprezinta o sursa importanta de proteine, continand de asemenea numeroase vitamine. Acesta pot fi gatit in diverse moduri in functie de preferinte. Poti chiar sa renunti la oul preparat in ulei, alegand o metoda mai light, precum oul posat, fiert sau omleta.

 Semintele

Recunoscute ca alimente uimitoare pentru mentinerea sanatatii, semintele pot fi folosite cu usurinta atat in lactate, cat si in salate. Mai mult de atat, acestea reprezinta aliatul perfect pentru cei cu probleme serioase de tranzit.

Fructele

Bogate in vitamine, fructele au rol important in alimentatia noastra, insa datorita continutului natural de zahar pe care il contin, este recomandat ca acestea sa fie consumate in prima parte a zilei.

Ceaiurile

Gustoase si aromate, acestea pot fi consumate in orice moment al zilei, insa dimineata, ceaiurile au un efect revigorant asupra intregului organism.

Ciocolata

Pentru cei mai pofticiosi dintre noi, ei bine, consumul de ciocolata reprezinta o regularitate, insa daca aceasta este savurata dimineata, desigur ca in cantitati mici, are un rol benefic asupra sanatii, oferindu-ti o stare de bine pe tot parcursul zilei.

Consuma cu regularitate un mic dejun sanatos si uita de preparatele rapide de la cele mai apropiate patiserii.

,,Mananca micul dejun ca un rege, pranzul ca un print si cina ca un sarac”.  – Adelle Davis

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});