Micul dejun este fara dar si poate cea mai importanta masa a zilei motiv pentru care ar trebui sa iti faci timp pentru a manca zilnic inca de la primele ore ale diminetii.

Pentru ca este si prima masa a zilei, aceasta trebuie sa cuprinda cate putin din toate, adica proteine, carbohidrati, vitamine dar si fibre deoarece acestea sunt absolut esentiale pentru organismul nostru si bineinteles sunt indispensabile pentru o dieta echilibrata.

Desi avem tendinta de a sari peste aceasta masa fie pentru ca suntem pe graba fie din cauza faptului ca asa ne-am obisnuit, trebuie sa facem cateva schimbari majore in planul nostru alimentar si sa ne obisnuim sa mancam in fiecare zi.

Pentru ca in timpul saptamanii suntem pe graba si optam pentru un mic dejun rapid bazat pe cereale, iaurturi si smoothie-uri, in weekend este timpul pentru rasfat.

Piadinele reprezinta una dintre preferintele din ce in ce mai des regasite in bucataria noastra deoarece acestea sunt super rapide, usor de gatit dar si super satioase si gustoase.

Ei bine, piadina cu omleta este ideala pentru un mic dejun gustos si in acelasi timp perfect pentru un rasfat de Sambata sau Duminica.

Ingredientele de care avem nevoie sunt: o lipie din faina alba sau integrala, 2 oua, jumatate de ardei kapia, 2 feliute de sunca de pui sau porc/2 feliute de muschi file si cateva frunze de baby spanac.

Pentru inceput vom bate foarte bine ouale iar apoi adaugam ouale batute in tigaie pentru o omleta perfecta. Cand aceasta este facuta pe o parte, adaugam lipia peste partea de deasupra iar apoi o intoarcem. Cand este prajita pe ambele parti adaugam sunca taiata feliute, ardeiul feliat si frunzele de baby spanac apoi o rulam foarte bine.

Piadina se poate servi simpla sau alaturi de o salata fresh din castraveti si rosi.

Pofta buna!