Orezul este unul dintre cele mai folosite alimente atat la nivel national cat si international fiind preparat clasicul pilaf dar folosit si in ciorbe, sarmale sau ca o simpla garnitura.
Stim cu totii ca in anotimpul calduros cand nici aerul conditionat nu mai face fata, tot ceea ce ne dorim este sa pregatim mancaruri fresh si cat mai rapide atat pentru a evita caldura din bucatarie dar si pentru ca ne dorim preparate reci sau fara sosuri care sa ne revigoreze.
Ei bine, orezul poate fi pregatit foarte simplu in mai multe modalitati:
Salata cu orez brun
Salata cu orez brun este ideala pentru un pranz satios si sanatos si poate fi luata chiar la pachet indiferent unde urmeaza sa mergi deoarece aceasta nu se consuma calda.
Pentru acest preparat vom avea nevoie de: 2 maini de orez brun, 3 linguri de sfecla rosie cuburi, 2 maini de spanac si cateva masline verzi/ negre. Optional se poate adauga piept de pui.
Orezul integral se fierbe iar apoi se adauga peste acesta restul ingredientelor. In cazul in care optati pentru varianta cu piept de pui, aceasta se taie bucatele mici, se caleste in putin ulei de masline, se condimenteaza dupa gust iar apoi se amesteca cu restul ingredientelor.
Orez prajit cu ananas
Pentru aceasta reteta avem nevoie de: 3 maini de orez, un ardei rosu, 2 morcovi si 2 cani cu ananas cuburi (eu il folosesc pentru cel din conserva).
Fierb orezul iar intre timp taiem morcovul (eu il tai fasii cu ustensila de curatat cartofi) si ardeiul fasii. Prajim in putin ulei de masline morcovul, ardeiul si orezul fiert iar apoi adaugam si ananasul. Se condimenteaza cu sare, piper si fulgi de chilli pentru un gust usor picant. Optional se poate adauga si mazare sau porumb.
Pentru devoratorii mancarurilor picante, se poate adauga si ardei iute taiat feliute.
Pofta buna, gospodine!