In zilele de weekend, cand pregatim un eveniment sau cand asteptam musafiri in timpul liber, incercam mereu sa ii surprindem pe cei dragi cu cateva gustari dulci si delicioase.

De foarte multe ori insa ne gandim ce putem sa pregatim intr-un timp foarte scurt, sa fie atat pe placul invitatilor dar sa fie si gustos, fara a ne gandi insa ca trebuie sa fim atenti si la calitatea alimentelor pe care le oferim celor din jur.

Ei bine, trebuie sa luam in considerare faptul ca alimentatia a inceput sa reprezinte pentru foarte multi dintre noi un aspect important, motiv pentru care trebuie sa incercam sa eliminam ingredientele foarte nocive pentru intreg organismul nostru. Un prim pas spre o alimentatie corecta este eliminarea zaharului din alimentatie, reusind in continuare sa ne facem poftele cu cateva gustari dulci dar in acelasi timp sanatoase si hranitoare.

Una dintre cele mai simple gustari pe care le putem incerca este checul fara zahar, cu fructe de sezon.

Fiind in luna Iulie, eu am ales sa folosesc nectarine, datorita gustului usor acrisor pe care acesta il ofera preparatului.

Ingredientele de care avem nevoie sunt: 7 oua, o lingura de miere, 5-7 linguri de faina, 2 lingurite de cacao, jumatate de lingurita de praf de copt si 3 nectarine.

Pentru inceput spalam nectarinele si le taiem bucatele micute cu tot cu coaja iar apoi separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusurile foarte bine cu mierea iar albusurile le batem separat cu un tel sau mixer (albusurile se bat foarte bine pana cand obtinem o spuma densa care nu mai curge din bol), urmand apoi sa adaugam galbenusurile peste albusuri, amestecand de jos in sus foarte usor.

Dupa ce am amestecat, adaugam faina cernuta si praful de copt, urmand acceasi miscare de jos in sus (nu ne grabim, adaugam tot cate o lingura de faina). Cand compozitia e gata, luam 5 linguri din aceasta si separat o amestecam foarte bine cu cacao. In compozitia fara cacao adaugam fructele, amestecand la fel ca mai sus. Intr-o tava de chec punem hartie de copt, adugam preparatul cu fructe iar apoi pe deasupra punem compozitia cu cacao, modeland-o putin cu o scobioare sau cu o lingurita. Bagam checul la cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 20 de minute.