Si ce poate fi mai gustos decat un baton de ciocolata de casa atunci cand vrei sa iti indulcesti papilele gustative cu ceva delicios si prospat pregatit de tine?
Ciocolata de casa reprezinta pentru multi dintre noi un un deliciu care ne aminteste cu drag de perioada copilariei cand mama avea grija sa ne pregateasca mereu deserturi pentru zilele de Duminica.
Mai mult de atat, in cofetariile din zilele noastre mai gasesti cu greu astfel de batoane, iar daca totusi ai norocul sa le mai gasesti acestea oricum nu mai seamana deloc la gust cu ceea ce erau inainte ca toata lumea sa foloseasca un acelasi gust unic de arome si coloranti artificiali.
Ciciolata de casa este un desert care se pregateste foarte usor, este preparat din destul de putine ingrediente, poate fi consumat cateva zilele dupa si nici nu trebuie sa pierzi foarte mult timp in bucatarie.
De asemenea, acest desert este ideal atunci cand ai musafiri la masa dar si cand vrei sa ii surprinzi pe cei dragi cu ceva dulce.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de: 80 de milililitri de apa, 120 de grame de unt, 50 de grame de cacao, 3 lingurite de esenta de rom, 300 de grame de lapte praf, 300 de grame de zahar si fructe uscate (eu am folosit mix de goji, stafide si merisoare).
Pentru inceput vom pune apa si zaharul la fiert amestecand in continuu siropul. Vom lasa sa fiarba la foc mic timp de 5-7 minute iar apoi vom stinge focul urmand sa adaugam untul si sa amestecam usor pana acesta se topeste.
Dupa ce untul s-a topit foarte bine vom turna peste siropul preparat laptele praf si vom amesteca cu un tel. Adaugam peste si cacao, esenta de rom si omogenizam compozitia foarte bine.
Intr-o tava sau vas de yena adaugam putin ulei pentru a unge tava iar apoi turnam compozitia avand grija ca in acest timp sa adaugam si fructele uscate.
Lasam ciocolata la frigider peste noapte iar a doua zi o taiem in forma dorita.