Prajitura malai este una dintre cele mai simple retete, fiind de asemenea indragita datorita gustului aromat pe care il are. Mai mult de atat, aceasta reteta poate fi preparata pentru cei dragi atat in zilele de weekend dar si la ceas de seara alaturi de intreaga familie datorita timpului scurt de pregatire.

Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: 4 oua, o cana de zahar, 3 pliculete de zahar vanilinat, un plic de praf de copt, 7 linguri de ulei, 2 cani mai mari de malai, o cana mare de faina, un praf de sare si 400-500 mililitri de iaurt mai gros (eu am folosit lapte batut insa se poate merge si pe varianta de iaurt grecesc).

Mod de pregatire: intr-un bol mai mare se sparg ouale, se adauga praful de sare, zaharul simplu si cel vanilinat iar apoi se mixeaza foarte bine pentru ca zaharul sa se dizolve. Se adauga peste uleiul, putin cate putin, mixand in continuare, urmand apoi sa adaugam laptele batut, praful de copt, faina cernuta printr-o sita si malaiul, mixand foarte bine pentru ca toata compozitia sa se omogenizeze perfect.

Dupa ce am terminat de preparat compozitia, intr-o tava vom pune foaie de copt, urmand sa adaugam preparatul iar apoi sa introducem tava in cuptorul preincalzit. Malaiul trebuie copt la foc mic timp de 40 de minute, pana compoztia se intareste pentru a putea sa o taiem cu cutitul.

Prajitura se lasa la racit iar apoi se poate servi simpla sau alaturi de un pahar de lapte caldut sau rece de la frigider, in functie de preferinta.

Aceasta reteta se poate pregati in orice fel de anotimp, fiind ideala pentru un desert simplu care nu necesita pregatirea unor creme speciale.

Simplu si gustos, malaiul poate deveni reteta preferata a celor dragi. Tu ai incercat o astfel de reteta care sa iti aminteasca de copilarie?