Din cauza faptului ca restaurantele au ajuns din nou la faza de a fi inchise tocmai din cauza  virusului care a inceput sa faca cat mai multe ravagii in randul populatiei, va trebui din nou sa petrecem mai mult timp in bucatarie pentru a putea astfel sa pregatim cateva mancaruri gustoase atat pentru noi cat si pentru cei dragi.

Si pentru ca stim cu totii ca seara nu prea mai avem energia necesara pentru a prepara tot felul de mancaruri care necesita un timp indelungat pentru pregatire, incercam diverse retete rapide si gustoase.

Ei bine, pentru iubitorii de carne, o reteta bazata pe muschiulet afumat de porc va fi cu siguranta un deliciu daca acesta este preparat corespunzator, alaturi de o garnitura care sa se asocieze perfect cu carne frageda si suculenta.
Pentru a prepara aceasta reteta vom avea nevoie de: un muschiulet de porc afumat, 4 cepe mai marisoare, 2 ardei kapia, jumatate de cana de sos de soia, ulei de masline, 2 linguri de zahar, fulgi de chilli/sos de chilli, jumatate da lingurita de curcuma sare si piper dupa gust.
Pentru garnitura am ales orezul aromatizat. Avem nevoie de o cana de orez, putin ulei de masline, un varf de lingurita de curcuma, fulgi de chilli si sare.
Mai intai de toate vom taia ceapa fasii iar ardeiul cubulate si le calim in putin ulei de masline. Cand acestea sunt aproape gata adaugam zahar pentru caramelizare, sosul de soia si condimentele, amestecand usor timp de 2 minute pana se dizolva zaharul. Adaugam apoi si muschiul afumat taiat feliute mai groase lasandu-l la prajit timp de 10 minute (il vom intoarce de pe o parte pe alta).
Intre timp vom pune la fiert si orezul. Cand acesta e gata il strecutam foarte bine de apa si adaugam peste el putin ulei de masline si condimentele mentionate mai sus, omogenizand totul foarte bine.
Cand e gata, preparatul poate fi servit langa un pahar de vin rosu sec sau demisec.