Pastele reprezinta una dintre cele mai indragite preparate de catre oamenii din lumea intreaga, mai ales ca acum avem la dispozitie tot felul de ingrediente italienesti care ne ajuta in pregatirea unei retete cu adevarat gustoase.
Mai mult de atat, pastele sunt ideale atunci cand vrei sa pregatesti o cina rapida pentru intreaga familie sau ai musafiri si vrei sa pregatesti un pranz pentru care nu trebuie sa aloci prea mutl timp deoarece pastele sunt super usor de preparat.
Pastele cu sos alb de smantana sunt cu siguranta preferate atat de cei mici cat si de cei mari deoarece gustul de smantana si piper proaspat macinat se imbina perfect cu cel al unor paste de casa sau chiar cumparate de la tot felul de magazine artizanele specializate in prepararea acestora.
Pentru a pregati o astfel de reteta vom avea nevoie de: 7-10 feliute de prosciutto crudo/sunca taraneasca afumata care sa nu contina prea multa grasime, 3 linguri de ulei de masline, 4 catei de usturoi mai mari, 300 de grame de paste ( eu am folosit tagliatelle pentru aceasta reteta), 500 de grame de smantana lichida, 250 de grame de parmezan ras, 100 mililitri de vin alb, sare si piper dupa gust. Atentie insa, pentru o aroma mai puternica piperul trebuie sa fie proaspat macinat.
Punem pastele la fiert iar intre timp pregatim sosul. Taiem carnea afumata feliute subtiri si o punem la calit in ulei de masline. Cand aceasta este suficient de prajita adaugam usturoiul pisat si mai calim totul 1-2 minute. Adaugam apoi smantana lichida, sare, piper proaspat macinat si vinul. Cand pastele sunt fierte aldente le adaugam in sosul fierbinte timp in care adaugam si parmezanul ras. Amestecam totul foarte bine iar apoi mai adaugam piper proaspat macinat si putin parmezan deasupra pentru decor.
Pastele se servesc langa un pahar de vin alb pentru un plus de aroma. Pofta buna!