Sezonul friguros si-a facut usor  aparitia si o data cu el au aparut si fructele gustoase si zemoase cu care gospodinele pregatesc diverse preparate pentru iarna dar le folosesc si in compozitia prajiturilor si tartelor gustoase proaspat scoase din cuptor pentru cei dragi.

Ei bine printre fructele mult asteptate de toata lumea in fiecare an se numara si prunele aromate care pot fi folosite la gemuri, faimoasele galuste cu prune, smoothie-uri delicioase sau chiar puse la congelator pentru iarna.

Consumul de prune are numeroase beneficii pentru organism, fiind bogate in vitamine si nutrienti esentiali.

Printre retetele simple si rapide cu prune, se numara si checul pufos care in aceasta combinatie este super delicios.

Pentru prepararea acestei retete vom avea nevoie de: 7 oua, 300 de grame de faina, 100 de grame de zahar, un varf de sare, 2 pliculete de zahar vanilinat/o lingura de esenta de vanilie si 10 prune.

Pentru inceput spalam prunele iar apoi le taiem cubulete, lasandu-le intre timp  la scurs.

Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam foarte bine cu zaharul si vanilia iar apoi batem albusurile separat pana obtinem o spuma foarte densa (nu trebuie sa alunece de pe castron). Inainte sa batem albusurile adaugam si varful de sare.

Dupa ce am batut foarte bine albusurile, adaugam spuma obtinuta peste galbenusuri, amestecand de jos in sus. Urmeaza apoi sa turnam si cantitatea de faina precizata, omogenizand totul foarte bine.

Intr-o tava de chec punem foaie de copt si turnam compozitia astfel obtinuta urmand sa adaugam si prunele taiate cubulete. Introducem checul in cuptorul preincalzit si il lasam sa se coaca la foc mediu timp de 30 de minute.

Pentru a verifica daca acesta este gata putem introduce o scobitoare in el pentru a vedea daca aluatul se prinde de aceasta.

Prajitura se lasa la racit iar apoi se scoate din tava si se taie feliute. Optional se poate adauga pe deasupra si zahar pudra.