Supele crema sunt acum la indemana oricui atunci cand isi doresc sa prepare o mancare pentru cateva zile care sa se pregateasca usor si rapid.

Supele crema trebuie sa faca parte din meniul tau saptamanal daca iti doresti o dieta echilibrata bazata pe legume bogate in fibre, vitamine si antioxidanti dar si daca iti doresti sa scapi de cateva kilograme in plus pentru ca aceaste supe nu sunt bogate in calorii.

Mai mult de atat, supele crema sunt alternativa perfecta a ciorbelor atunci cand micutii tai nu iubesc prea mult legumele iar tu incerci mereu sa ii pacalesti cu fel si fel de preparate gustoase si sanatoase.

Supa crema de morcovi este mai putin cunoscuta insa aceasta este super gustoasa si satioasa. Daca esti un iubitor al gustului usor picant poti chiar incerca aceasta reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir si fulgi de chilli.

Pentru prepararea acestei retete vei avea nevoie de: 1 kilogram de morcovi, 4 cartofiori, 1 ceapa mai mare, 1 telina, 1 dovlecel micut,1 ardei kappia, o cana de suc de rosii, sare si piper dupa gust, 3 linguri de otet/ ½ cana de bors, o lingurita de fulgi de chilli si ½ lingurita de praf de ghimbir macinat.

Pentru inceput curatam legumele si le punem la fiert. Cand sunt aproape fierte adaugam si sucul de rosii si mai lasam supa sa fiarba inca 15 minute.

Cand legumele sunt fierte strecuram supa si le lasam la racit iar apoi le blenduim foarte bine pana cand obtinem o pasta. Amestecam apoi zeama strecurata cu pasta de legume iar apoi o mai punem pe foc inca 10 minute. Adaugam in aceasta toate condimentele si otetul timp in care amestecam.

Supa crema de morcovi cu ghimbir si fulgi de chilli se poate servi cu sau fara crutoane.

Pofta buna!