Preparatele la cuptor sunt cu siguranta super indragite de cei mai multi dintre noi, indiferent ca acestea contin sau nu carne tocmai datorita faptului ca ele pot fi pregatite fara ulei dar in acelasi timp se pot praji foarte bine.

Dovleceii la cuptor cu piept de pui sunt o idee geniala pentru masa de pranz dar si pentru cina mai ales ca pentru pregatirea acestora nu ai nevoie de prea multe ingrediente si sunt ideali si pentru persoanele care isi doresc sa manance cat mai sanatos, echilibrat dar si sa scape si de cateva kilograme acumulate in ultimele luni.

Pentru prepararea acestei retete vom avea nevoie de: 2 dovlecei de marime potrivita, jumatate de bucata de piept de pui, 1 morcov, 2 cepe, o legatura de patrunjel proaspat, 200 de mililitri de suc de rosii, sare, piper si oregano dupa gust.

Spalam dovleceii foarte bine iar apoi ii scobim in interior pentru a putea pune compozitia pe care o vom prepara ulterior. Atentie, miezul dovlecelului il vom folosi la prepararea compozitiei.

Pentru inceput vom spala pieptul de pui foarte bine iar apoi il taiem bucatele mici. Curatam si ceapa si o tocam marunt iar morcovul il razalim. Compozitia de la dovlecem o tocam bucatele foarte mici. Intr-o tigaie adaugam o lingura de ulei de masline pentru a cali ceapa. Cand aceasta devine aurie adaugam si pieptul de pui si il lasam la prajit timp de 10 minute dupa care adaugam dovlecelul si morcovul. Amestecam toata compozitia timp de 2 minute, adaugam condimentele iar apoi luam tigaia de pe foc.

Umplem dovleceii pe care ii asezam intr-un vas de yena, adaugam sucul de rosii, acoperim vasul cu o folie de aluminiu iar apoi il introducem la cuptor timp de 40-45 de minute. In ultimele 15 minute ridicam folia pentru ca dovleceii sa se prajeasca. La sfarsit adaugam si legatura de patrunjel taiata marunt pentru un plus de vitamine.