Pastele reprezinta unul dintre cele mai indragite preparate din intreaga lume, fiind o masa copioasa si gustoasa atat pe placul celor mari cat si pe a celor mici, care poate fi gatita diversificat chiar si cu alimentele de care dispui in frigider.

In combinatie cu carne, legume si sosuri diverse, acestea au inceput sa reprezinte pentru multi dintre noi cina perfecta datorita modului rapid de pregatire dar si a placerii oferite papilelor noastre gustative.

Ei bine, astazi voi prezenta o reteta de paste cu gust intens de busuioc si branzeturi. Pentru acest preparat veti avea nevoie de 350 de grame de paste (eu prefer penne), o punga de broccoli congelat/ un broccoli crud, 3 linguri de ulei de masline, 2 linguri pline de pesto cu busuioc, 200 de grame de telemea, 200 de grame de mozzarella rasa, 2 linguri de crema de branza light, o lingurita de unt, sare si piper dupa gust.

Pastele se pun la fiert, telemeaua se taie cubulete micute iar intre timp se caleste broccoli-ul in uleiul de masline. Eu il folosesc pe cel congelat motiv pentru care il las putin mai mult la foc. Cand acesta este aproape gata adaugam peste sosul de pesto, cele 2 linguri de crema de branza, amestecam foarte bine compozitia si o mai lasam la foc 3 minute ( putem maruntii broccoli in bucatele mai mici). Cand pastele sunt fierte le scurgem de apa si adaugam peste acestea telemeaua si sosul cald. Punem sare si piper dupa gust iar apoi avem grija sa incorporam foarte bine intregul preparat. 

Ungem un vas de yena cu unt, adaugam preparatul iar pe deasupra vom pune mozzarella rasa (se poate folosi si cascaval sau parmezan). Lasam preparatul la cuptor pentru 20 de minute iar apoi il putem servi alaturi de cei dragi.    

Bineinteles, un pahar de vin alb este ideal pentru aceasta cina.