Frittata este una dintre retetele preferate in zilele de weekend cand timpul ne permite sa pregatim ceva gustos si sanatos atat pentru noi cat si pentru cei dragi.
Mai mult de atat, frittata este ideala atunci cand iti doresti sa mananci inca de la primele ore ale diminetii ceva super satios, plin de proteine dar si de vitamine, iar ouale si legumele diversificate din compozitia acesteia e tot ceea ce ai nevoie.
Desi o reteta de frittata se poate pregati practic cu orice fel de legume, eu am ales sa le folosesc mereu pe aceleasi.
Ei bine, pentru un astfel de preparat avem nevoie de: 6 oua, un cub de mozzarella, 2 cani de spanac crud, o ceapa mai mare, un ardei kapia, 2 cartofi mai maricei, 10 ciuperci, o legatura de patrunjel proaspat, 2 linguri de iaurt grecesc, fulgi de chilli, sare si piper dupa gust si 3 linguri de ulei de masline.
Pentru inceput vom pune cartofii la fiert, pregatind intre timp spanacul, ceapa taiata marunt, ardeiul cubulete si ciupercile taiate feliute, pentru a fi calite in uleiul de masline.
Dupa ce cartofii s-au fiert, ii pasam cu furculita sau ii dam pe razatoare, urmand sa ii adaugam peste ouale batute foarte bine. Dupa ce compozitia se omogenizeaza foarte bine, turnam si iaurtul grecesc si fulgii de chilli dupa gust.
Legumele calite le punem intr-o tava de teflon mai micuta sau o tigaie cu maner detasibil iar apoi adaugam peste compozitia cu ouale si restul ingredientelor amestecate. O introducem la cuptorul preincalzit iar cand frittata este pe jumatate facuta adaugam si mozzarella taiata feliute, intoducand inapoi preparatul in cuptor.
Aceasta reteta de frittata se poate servi alaturi de o salata fresh cu rosii si castraveti proaspeti in perioada verii iar iarna putem opta pentru o portie zdravana de muraturi asortate.
Pofta buna!