Sezonul calduros este cel in care multi dintre noi incercam sa preparam fel si fel de retete cat mai rapide tocmai pentru a nu petrece prea mult timp in bucatarie, mai ales preparand mancaruri calde care necesita mai mult timp de pregatire.
Vara este anotimpul in care simtim parca nevoia sa mancam preparate cat mai reci si fresh, astfel ca alegem adesea supe creme reci, salate sau diferite mancaruri care se pot consuma si de la frigider.
Orezul este unul dintre astfel de preparate care pot fi consumate imediat dupa preparare dar si de la frigider atunci cand acesta este gatit fara vreun strop de grasime pentru ca in acest fel el ramane la fel de delicious chiar si rece.
Desi suntem obisnuiti cu retetele clasice de orez cu legume sau cu carne, ei bine acesta poate fi preparat variat, cu tot felul de ingrediente care sunt pe placul nostru.
Orezul usor picant cu ananas este ideal pentru vara deoarece acesta este fresh si este potrivit pentru cina sau chiar pentru pranzul de la birou si nici nu contine atat de multe calorii mai ales ca este preparat din doar cateva ingrediente.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: o conserva de ananas taiat bucati, 2 morcovi, 2 ardei kappia, 1 ardei iute rosu, 150 de grame de grame de orez, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust.
Pentru inceput se pune orezul la fiert iar intre timp morcovii se taie fasii cu ajutorul unei ustensile de decojit cartofii. Ardeiul kappia il taiem la fel ca morcovul iar ardeiul iute feliute micute.
Punem la calit morcovul in cele trei linguri de ulei de masline iar apoi adaugam si ardeiul kappia. Cand orezul este fiert il strecuram foarte bine iar apoi il adaugam peste legume. La final adaugam ardeiul iute si ananasul si mai lasam preparatul pe foc inca 3 minute amestecand in continuu. Adaugam sare si piper dupa gust.
Pofta buna!