Gospodinele din lumea intreaga sunt interesate de tot felul de noi retete gustoase cu ajutorul carora sa pregateasca cele mai bune preparate pentru cei dragi.
Pieptul de pui este carnea preferata a multora dintre noi tocmai datorita faptului ca acesta nu contine grasime, este usor de gatit si poate fi preparata la grill, in tigaie, la cuptor sau chiar fiert, fiind de asemenea ideal a fi folosit atat simplu cu o garnitura cat si in ciorbe, supe, salate sau tocanite.
Una dintre retetele gustoase si usor de preparat pe care le poti incerca si tu este pieptul de pui umplut cu legume gatit la cuptor.
Pentru prepararea acestei retete veti avea nevoie de: 2 piepturi de pui, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 ardei rosu si suplimentar o cana de mazare. Pentru prepararea acestei retete vom mai avea nevoie de 2 linguri de ulei de masline, rozmarin, oregano, sare si piper dupa gust.
Pentru inceput vom taia fiecare piept de pui in 2 bucati iar apoi fiecare bucata o taiem in interior astfel incat sa putem adauga compozitia pe care urmeaza sa o preparam.
Morcovul il dam pe razatoare iar ceapa si ardeiul le taiem cat mai marunt. Intr-o tigaie adaugam cele 2 linguri de ulei de masline si punem ceapa la calit. Cand ceapa este putin prajita adaugam morcovul, ardeiul si condimente dupa gust. La sfarsit adaugam si mazarea iar apoi amestecam totul foarte bine.
Cand compozitia este gata incepem sa umplem pieptul de pui pe care il vom aseza apoi intr-un vas de yena acoperit, pe care putem aseza foaie de copt. Acoperim vasul cu o folie de aluminiu iar apoi il introducem in cuptoul preincalzit. Lasam pieptul la cuptor timp de 20 de minute iar apoi indepartam folia pentru ca preparatul sa se prajeasca foarte bine si il lasam la cuptor pana cand este gata (dupa preferinte).
Pieptul de pui umplut se poate servi simplu sau cu garnitura de cartofi ori orez.