Perioada postului se apropie cu pasi repezi motiv pentru care gospodinele ingenioase incep sa caute cat mai multe retete sanatoase si gustoase pe care sa le prepare pentru cei dragi in aceasta perioada.
Mai mult de atat, este foarte important ca in tot acest timp sa avem mare grija la alimentatia noastra deoarece aceasta trebuie sa contina numeroase alimente bogate in vitamine si nutrienti esentiali.
Pe langa aspectele care privesc sanatatea organismului nostru trebuie sa tinem cont de faptul ca mancarea de post nu este atat de satioasa si de aceea vom avea impresia ca ne confruntam adesea cu o senzatie de foame, motiv pentru care ar fi bine sa incercam sa mancam alimente care sa ne tina de foame cat mai mult timp.
Daca vrei sa prepari ceva gustos si rapid ai putea incerca o reteta de cartofi la cuptor cu diverse legume dar si fructe deoarece poti introduce ananasul care va oferii manacarii un plus de savoare.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: 8 cartofi de marime potrivita, 10 ciupercute proaspete, o cutie de ananas, 3-4 cepe, condimente dupa gust si cateva picaturi de ulei de masline.
Mai intai de toate vom pune cartofii splati la fiert, in coaja. Intre timp taiem ceapa cubulete si o calim in putin ulei de masline. Cand ceapa e calita adaugam si ciupercile taiate feliute si le calim si pe acestea cam 5 minute adaugand sare si piper dupa gust.
Intr-un vas de yena vom pune cartofii fierti si taiati feliute mai groase (un strat gros), adaugand jumatate din compozitia preparata, plus jumatate de cutie de ananas taiata bucatele. Urmeaza sa adugam al doilea strat de cartofi, restul compozitiei si a ananasului si din nou un strat de cartofi care sa acopere intregul preparat. Mai adaugam sare si piper deasupra iar apoi bagam preparatul la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.