Supele crema sunt cu siguranta preferatele multora dintre noi, chiar si a celor mai pretentiosi care de cele mai multe ori evita ciorbele tocmai datorita faptului ca nu sunt iubitori de legume.

Mai mult de atat, supele crema sunt super usor si rapid de preparat, sunt sanatoase, ideale pentru o dieta echilibrata dar si pentru zilele in care iti doresti sa mananci alimente cat mai slab calorice.

Supele crema pot fi consumate calde in sezonul de iarna dar si reci de la frigider in sezonul de vara tocmai datorita faptului ca acestea nu contin ulei sau carne absolut deloc.

Supa crema de broccoli este una dintre cele mai sanatoase supe tocmai pentru ca aceasta leguma este o sursa excelenta de antioxidanti.

Pentru prepararea acestei supe vom avea nevoie de: 2 cepe de marime potrivita, 1 ardei kappia, 4 cartofiori (acestia confera supei o textura mai groasa), 400 de grame de broccoli, sare si piper dupa gust.

Pentru inceput vom curata toate legumele, le spalam iar apoi le taiem bucati si le punem la fier. Broccoli il taiem buchetele si il adaugam alaturi de restul legumelor. Vom pune apa astfel incat legumele sa fie cat de cat acoperite.

Lasam legumele  sa fiarba la foc mic foarte bine. Cand legumele sunt fierte, strecuram apa insa fara a o arunca pentru ca o vom amesteca cu pasta de legume. Legumele trebuie sa se raceasca putin pentru a le putea adauga in blender.

Blenduim legumele foarte bine iar apoi amestecam pasta obtinuta cu 2 cani de apa din cea in care au fiert legumele. Punem din nou supa pe foc pentru 5 minute timp in care vom adauga condimente dupa gust.

Supa crema este ideala alaturi de o portie de branza feta, pentru armonizarea perfecta a gustului sau bineinteles aceasta poate fi savurata cu crutoane.

Pofta buna!