Supa crema este modalitatea simpla de a include cat mai multe legume intr-o mancare, fiind super usor de pregatit in perioadele in care nu ai prea mult timp la dispozitie si iti doresti sa mananci mai sanatos si slab caloric.

Supa crema este ideala chiar si pentru cei mici care adesea ocolesc legumele, pentru ca aceasta este super gustoasa iar micutii tai nu isi vor da seama ca supa contine si una dintre legumele mai putin preferate de acestia care insa are numeroase beneficii asupra intregului organism.

Supa crema de legume este ideala pentru pranz dar si pentru o cina usoara pe care o poti pregati cu dragoste pentru toata familia.

Supele crema pot fi gatite foarte variat cu orice legume ai prin frigider. Mai mult de atata, pe langa supra crema de legume diverse poti prepara o supa crema de linte, ciuperci, dovleac copt, sau chiar broccoli.

Daca vrei sa amesteci cateva legume verzi poti incerca o supa crema de broccoli cu spanac. Broccoli este una dintre legumele verzi cu multiple beneficii pentru organism, fiind o sursa esentiala de vitamine si nutrienti esentiali iar spanacul este o sursa importanta de vitamine si minerale, fiind recunoscut in special datorita continutului mare de fier.

Pentru prepararea acestei supe vom avea nevoie de: 500 de grame de broccoli, un bol de spanac proaspat, 1 morcov, 1 ardei kapia si 1 ceapa mai mare. Pentru inceput taiem toate legumele si le punem la fiert intr-o cantitate de apa care sa acopere la fix legumele iar peste acestea adaugam putina sare. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam si ½ lingura de bulion pentru un plus de aroma.

Dupa ce legumele au fiert lasam totul putin la racit apoi blenduim foarte bine legumele cu zeama in care acestea au fiert. Punem din nou supa pe foc, timp in care adaugam sare si piper dupa gust. Pentru o aroma usor iute putem adauga fulgi de chilli si un varf de lingurita de praf de usturoi.

Daca doriti ca supa sa fie putin acrisoara puteti adauga si zeama de la jumatatea unei lamai.

Supa astfel obtinuta se poate servi cu crutoane sau branza feta.