Supa crema a devenit un preparat din ce in ce mai cunoscut si consumat de romanii de pretutindeni, datorita gustului aromat de legume dar si timpului scurt de preparare.
Supa crema de legume, de broccoli, linte, ciuperci sau praz, este perfecta pentru digestie, pentru silueta deoarece are un continut scazut de calorii dar si pentru gospodinele care vor sa pregateasca o masa sanatoasa si hranitoare pentru cei mici.
Supa crema de broccoli este un deliciu simplu care poate fi preparat in doar 45 de minute si poate fi consumata atat la pranz cat si la cina.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de: 2 pungi de broccoli congelat (se poate prepara si cu broccoli in stare prospata, insa eu am avut la indemana pe cel in varianta congelata), 2 cartofi, o ceapa, un iaurt grecesc mic, sare, piper, oregano si optional se pot adauga fulgi de chilli daca sunteti adeptii gustului usor picant.
Decojim ceapa si o taiem in doua. Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete iar apoi ii adaugam peste broccoli-ul congelat, urmand sa punem totul la fiert in apa cu sare. Cartofii se adauga pentru ingrosarea supei.
Cand legumele sunt fierte, le strecuram si le lasam la racit. Avem grija sa pastram un bol mai mare din apa unde au fiert legumele. Blenduim legumele impreuna cu iaurtul grecesc pana cand obtinem o pasta densa. Adaugam apoi incet apa si amestecam totul foarte bine ( vom adauga apa in functie de consistenta dorita pentru supa crema).
Punem supa la foc pentru inca 10 minute, timp in care o condimentam foarte bine. Pentru un gust usor acrisor eu adaug 2 linguri de otet.
Supa se poate servi cu crutoane, praf de usturoi sau cateva cuburi de branzica feta pentru un plus de aroma. Avem grija sa adaugam peste aceasta si o mana de patrunjel prospat taiat foarte micut.
Pofta buna!