Supa crema reprezinta fara dar si poate una dintre cele mai indragite delicii culinare care au inceput sa fie din ce in ce mai consumate atat in lanturile de restaurante din marile orase dar au inceput sa fie pregatite si acasa dupa cele mai renumite retete.

Tocmai datorita diversitatii in care aceasta poate fi gatita, fiecare sortiment isi gaseste locul in functie de gustul fiecaruia.

Printre cele mai simple dar si delicioase supe creme, fiind de asemenea si una dintre cele mai consumate in restaurante, este supa crema de ciuperci, fapt datorat gustului foarte aromat.

Pentru pregatirea unei astfel de retete vom avea nevoie de: 700 de grame de ciuperci champinion (poti cumpara ciuperci varsate pentru a avea posibilitatea de a le alege pe cele mai proaspate), 1 ceapa, 2 linguri de ulei de masline, 200 de grame de smantana grasa, 2 cartofi (pentru ingrosare), 1 morcov, sare si piper dupa gust.

Pentru inceput vom curata ciupercile de coaja iar apoi le taiem in doua. Curatam cartofii si morcovii iar apoi ii taiem cubulete cat mai micute pentru a se fierbe mult mai repede iar ceapa o taiem in doua. Punem toate legumele intr-o oala, le acoperim cu apa, adaugam uleiul, sarea si punem totul la fiert.

Cand legumele sunt fierte le strecuram de supa in care au fiert (vom pastra din aceasta pentru a amesteca cu pasta obtinuta de legume in functie de consistenta dorita) iar apoi le dam printr-un blender. Amestecam astfel pasta cu supa ramasa si smantana, amestecand foarte bine pana se omogenizeaza.

Punem din nou pe foc supa astfel obtinuta pentru 5-10 minute, adaugand in acest timp sare si piper dupa gust. Optional se pot pune si fulgi de chilli pentru un gust usor picant.

Supa este perfecta atat la pranz dar si la cina, fiind ideala a fi consumata impreuna cu o portie de crutoane cu usturoi pentru un plus de aroma.