Supa crema de legume este unul dintre preparatele culinare din ce in ce mai des consumate atat in restaurante cat si gatite acasa de catre gospodinele iscusite care pregatesc mereu cele mai bune mese pentru intreaga familie.

Supa crema este ideala pentru zilele de post deoarece aceasta are la baza doar legume, pentru zilele cand iti doresti sa mananci sanatos dar si slab caloric dar si pentru acele perioade in care vrei sa pregatesti preparate sanatoase pentru familia ta insa nu ai prea mult timp la dispozitie, motiv pentru care incerci sa gatesti ceva super rapid si care nu necesita prea mult efort.

Supa crema de legume este ideala pentru sezonul racoros in care tot ceea ce ai nevoie este ceva cald care sa te incalzeasca rapid dar este si perfecta in sezonul de vara deoarece aceasta poate fi consumata de la frigider tocmai datorita faptului ca nu are deloc grasime.

Ingredientele de care avem nevoie pentru prepararea acestei retete sunt: 4 cartofiori de marime potrivita, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu/1 ardei kapia, 5 buchetele de broccoli, o mana de mazare, o legatura de patrunjel verde proaspat, 2 linguri de bulion, sare si piper dupa gust.

Pentru inceput curatam toate legumele, cu exceptia patrunjelului, le taiem cuburi si le punem la fiert in apa cu sare (se pune apa cat sa acopere toate legumele). Cand legumele sunt aproape fierte adaugam bulionul si patrunjelul si mai lasam legumele sa fiarba la foc mic inca 15 minute.

Strecuram apoi legumele si le lasam la racit. Zeama ramasa o vom amesteca cu pasta obtinuta din legume.

Cand legumele s-au racit le blenduim foarte bine si apoi amestecam pasta cu restul supei. Punem oala pe foc din nou pentru 5 minute timp in care vom adauga piper si o lingura de zeama de lamaie pentru un gust mai acrisor.

Supa se poate servi alaturi de o portie de crutoane cu usturoi.