Prima masa a zilei este si cea mai importanta pentru ca aceasta ne furnizeaza energia de care avem nevoie pentru a face fata cu brio unei zile intregi, motiv pentru care aceasta trebuie sa fie suficient de satioasa.
Pe langa faptul ca micul dejun trebuie sa fie unul satios, acesta trebuie sa fie bogat in vitamine, proteine, fibre dar si nutrienti esentiali, astfel ca ar trebui sa ne facem timp in fiecare zi pentru a manca in mod obligatoriu inca de la primele ore ale zilei.
Astfel ca, putem opta in zilele in care ne grabim sa ajungem la locul de munca pentru un mic dejun mai rapid iar in zilele de weekend ne putem prepara un mic dejun care necesita un timp mai lung de preparare.
Spre exemplu, tarta sarata din oua si faina de ovaz este ideala atunci cand iti doresti o masa gustoasa, sanatoasa si satioasa pentru tine si familia ta.
Pentru prepararea acestei retete vom avea nevoie de 6-7 oua, 300 de grame de faina de ovaz (puteti sa macinati acasa ovazul intr-un blender rapid), un pliculet de praf de copt, 2 ardei kapia, 200 de grame de telemea de capra, o ceapa, 200-250 de grame de muschi file sau sunca, sare si piper dupa gust.
Pentru inceput vom bate foarte bine ouale pe care le amestecam apoi cu faina obtinuta din ovaz, praful de copt, sare si piper. Taiem apoi ceapa, ardeiul, muschiul file si branza cat mai micut iar apoi adaugam totul peste restul compozitiei, amestecand in tot acest timp.
Intr-o forma de tarta vom pune foaie de copt iar apoi turnam compozitia peste aceasta, urmand sa introducem preparatul in cuptorul preincalzit. Lasam tarta la copt la foc mic timp de 30-35 de minute pana aceasta este gata.
Tarta se poate servi atat calda cat si de la frigider, atat simpla cat si cu kefir sau lapte batut.