Gospodinele din lumea intreaga au mereu grija sa puna la congelator tot felul de bunatati cu ajutorul carora sa pregateasca peste an fel si fel de preparate super gustoase dar si sanatoase pentru intreaga familie.
Ei bine, pe langa vinetele coapte si apoi congelate, ardeii copti congelati sunt o minunatie atunci cand iti doresti sa pregatesti fel si fel de bunatati si iti doresti sa simti gustul proaspat si copt al legumelor deoarece acestea se pastreaza perfect la congelator.
Eu in fiecare an am grija sa nu uit sa pregatesc si cateva pungi de ardei copti pe care ii curat foarte bine si ii tai bucatele pentru a-i avea mereu la indemana atunci cand imi doresc sa prepar o tocanita super rapida dar in acelasi timp si sanatoasa.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o punga de ardei copti, o ceapa mai mare, 200 de mililitri de suc de rosii proaspat (acesta poate fi pregatit mereu de casa si pastrat in sticle sau borcane), o legatura de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust.
Pentru inceput tocam ceapa marunt si incepem sa o calim intr-o lingura de ulei de masline. Cand ceapa devine aurie adaugam si ardeii iar apoi sucul de rosii amestecand foarte bine. Tocanita se prepara foarte rapid si trebuie lasata pe foc circa 15 minute. Cand aceasta este pe foc adaugam sare si piper dupa gust.
Intre timp spalam legatura de patrunjel si o tocam marunt iar dupa ce stingem focul adaugam patrunjelul maruntit in tocanita si punem capacul deasupra pentru 10 minute.
Tocanita este ideala a fi servita in zilele de post, atunci cand vreti sa pregatiti o cina usoara sau un pranz pentru birou.
In cazul in care considerati ca aceasta nu este suficient de consistenta pentru voi, puteti alege se pregatiti langa portia de tocanita un piept de pui la grill bine condimentat sau chiar o carne de curcan preparata foarte bine.