Ciupercile fac parte din legumele super sanatoase pe care ar trebui sa le consumam cat mai des mai ales ca acestea contin numeroase vitamine si fibre, astfel ca ele pot fi gatite variat sub diferite retete care sa ii incante si pe cei mai pretentiosi membri ai familiei.
Supa crema de ciuperci, ciupercile pe gratar sau cele umplute la cuptor sunt doar cateva dintre preparatele gustoase si super sanatoase preferate de marea majoritate dintre noi.
Daca ai mai mult timp la dispozitie, poti opta pentru pregatirea unei retete de ciuperci cu smantana, aceasta reteta fiind ideala atat pentru pranz cat si pentru cina.
Pentru prepararea acestei retete vom avea nevoie de: o caserola mare de ciuperci sau 2 mai micute (eu le aleg mereu pe cele Champinion, insa puteti opta pentru ciupercile care va plac cel mai mult), 3 catei de usturoi, 7 linguri de smantana cat mai grasa, o lingura de faina, 3 linguri de ulei de masline, sare, piper si o legatura de patrunjel proaspat.
Pentru inceput vom taia ciupercile feliute subtiri iar apoi le vom cali foarte bine in uleiul de masline. Adaugam sare si piper dupa gust iar optional putem pune si cativa fulgi de chilli macinati pentru o aroma usor picanta.
Cand ciupercile sunt calite suficient vom adauga smantana pe care o vom amesteca foarte bine cu un tel iar apoi vom turna usor faina pentru ca aceasta sa se ingroase. Daca doriti ca sosul sa fie mai gros puteti sa mai adaugati in plus putina faina. Daca consideram ca mai este necesar, mai adaugam sare si piper dupa gust. Cand preparatul este gata, stingem focul iar apoi adaugam patrunjelul tocat marunt.
Ciupercile cu sosul de smantana se pot servi cu orez simplu, piept de pui pregatit la gratar sau in cuptor, sau chiar cu mamaliga si muraturi, in functie de preferintele fiecaruia.
Pofta buna!