Deserturile cu creme de vanilie sunt cu siguranta printre preferatele multora dintre noi deoarece astfel de creme se pregatesc adesea din ingrediente a caror aroma se armonizeaza perfect cu gustul foilor sau blaturilor preparate acasa.

Desi incercam in ultimul timp sa avem o dieta cat mai echilibrata, mai ales acum cand vara a venit si ne pregatim sa mergem la mare sau la piscina, ei bine un desert care sa ne incante papilele gustative este ideal sa-l prepari pentru tine si cei dragi.

Pentru ca nu avem prea mult timp la dispozitie incercam sa gasim tot felul de retete de deserturi rapide sau chiar sa cumparam direct din cofetarie. Ei bine, cremesul este una dintre cele mai simple prajituri pe care le putem pregati, mai ales atunci cand cumparam foile direct din magazin, astfel că tot ceea ce trebuie sa facem este sa preparam rapid crema.

Ingredientele de care avem nevoie pentru a pregati aceasta reteta sunt: foi de cremes, 1 litru de lapte, 3 pliculete de zahar vanilinat, 250 de grame de zahar, 3 plicuri de budinca de vanilie, 5 oua (de preferat de casa pentru culoarea si gustul cremei), 3 feliute de unt si un varf de sare.

Pentru inceput amestecam putin lapte rece cu cele 3 plicuri de budinca iar restul de lapte cu zahar si zaharul vanilinat il punem la fiert. Intre timp separam albusurile de galbenusuri iar albusurile cu putina sare le batem foarte bine cu mixerul.

Cand laptele incepe sa fiarba adaugam budinca si o lasam sa se ingroase la foc mic. Adaugam apoi untul si galbenusurile si amestecam totul foarte bine. Incepem apoi sa adaugam si albusul, amestecand compozitia de jos in sus pana cand aceasta se omogenizeaza foarte bine.

Cand crema este gata o lasam putin la racit acoperita cu o folie pentru a nu prinde pojghita iar apoi o adaugam peste foi. Cea de a doua foaie o vom sfarmita deasupra iar apoi intoducem prajitura la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.